Zitting van 28 juni 2021
Besluit van de burgemeester aangaande de organisatie en modaliteiten van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn – Bekrachtiging – Stemming
Feiten en context
De richtlijnen van de Administratie Binnenlands Bestuur (ABB) inzake het organiseren van gemeenteraden in de periode van de Covid-19.
De zittingen van de gemeenteraad kunnen voortaan zowel fysiek of digitaal plaatsvinden mits naleving van bepaalde voorwaarden.
In de huidige alarmfase Covid-19 is het opnieuw mogelijk om fysiek te vergaderen.
De burgemeester heeft op 15 juni 2021 beslist om de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 juni fysiek, maar achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De raad voor maatschappelijk welzijn wordt gelivestreamd zodat de openbaarheid verzekerd is.
Juridische grond
De artikelen 134§1 en 135§2 van de Nieuwe Gemeentewet.
Artikel 63 van het Decreet Lokaal Bestuur
Financiële gevolgen
Er zijn geen financiële gevolgen.
Stemming
Eenparig
BESLUIT
Enig artikel
De raad bekrachtigt het besluit van de burgemeester van 15 juni 2021 aangaande de organisatie en de modaliteiten van de raad voor maatschappelijk welzijn.
Zitting van 28 juni 2021
Goedkeuring van de notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 31 mei 2021 - Stemming
Feiten en context
De notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 31 mei 2021.
Juridische grond
Artikel 32, 74 en 278 §1 van het decreet lokaal bestuur.
Financiële gevolgen
Er zijn geen financiële gevolgen.
Stemming
Eenparig
BESLUIT
Enig artikel
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van 31 mei 2021 goed.
Joost Derkinderen Marleen Dolfeyn Fernando Marques da Silva Greet Van Brussel Bruno Doms Annelies Veron Dirk Crollet Erik Philibert Sven Snyders Els Augustinus Johan Van Hoof Philip Verstappen Wally Liekens Ria Van Den Heuvel Koen T'Sijen Lode Van den Brande Kris Swaegers Willy Van Genechten Frank Coenen Joost Derkinderen Marleen Dolfeyn Fernando Marques da Silva Greet Van Brussel Bruno Doms Annelies Veron Dirk Crollet Erik Philibert Sven Snyders Els Augustinus Johan Van Hoof Philip Verstappen Wally Liekens Ria Van Den Heuvel Koen T'Sijen Lode Van den Brande Kris Swaegers Willy Van Genechten Els Augustinus Willy Van Genechten Marleen Dolfeyn Philip Verstappen Wally Liekens Koen T'Sijen Ria Van Den Heuvel Dirk Crollet Johan Van Hoof Joost Derkinderen Kris Swaegers Fernando Marques da Silva Bruno Doms Greet Van Brussel Sven Snyders Lode Van den Brande Annelies Veron Erik Philibert aantal voorstanders: 13 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 5 Goedgekeurd
Zitting van 28 juni 2021
Jaarrekening 2020 - Stemming
Voorgeschiedenis
Boechout is sinds 1 januari 2014 met de BBC-boekhouding van start gegaan.
De Vlaamse Regering keurde op 30 maart 2018 het besluit over de beleids- en beheerscyclus definitief goed. Dit besluit geeft uitvoering aan de aangepaste regels over de beleids- en beheerscyclus die zijn opgenomen in het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en vertaalt een aantal verbetervoorstellen uit de evaluatie van BBC
Feiten en context
De jaarrekening bevat een beleidsevaluatie, een financiële nota en een toelichting.
De beleidsevaluatie bevat minstens de volgende elementen voor elke beleidsdoelstelling uit de strategische nota van het meerjarenplan:
- de mate van realisatie van de prioritaire acties of actieplannen en van de prioritaire beleidsdoelstelling waaraan ze gekoppeld zijn, met de bijbehorende ontvangsten en uitgaven voor exploitatie, investeringen en financiering voor het jaar waarop de jaarrekening slaat;
-het totaal van de ontvangsten en uitgaven voor exploitatie, investeringen en financiering voor de niet-prioritaire acties of actieplannen voor het jaar in kwestie.
- Daarnaast moet de beleidsevaluatie verwijzen naar de plaats waar het overzicht beschikbaar is met de omschrijving van alle beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties, en de bijbehorende ontvangsten en uitgaven die zijn opgenomen in de jaarrekening.
De financiële nota van de jaarrekening bevat:
de doelstellingenrekening (schema J1);
de staat van het financieel evenwicht (schema J2);
de realisatie van de kredieten (schema J3);
de balans (schema J4);
de staat van opbrengsten en kosten (schema J5).
De toelichting van de jaarrekening bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van de jaarrekening die relevant is voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen. Ze omvat minstens:
- een overzicht van ontvangsten en uitgaven naar functionele aard (schema T1);
- een overzicht van ontvangsten en uitgaven naar economische aard (schema T2);
- de investeringsprojecten (schema T3);
- een overzicht van de evolutie van de financiële schulden (schema T4);
- een overzicht van de financiële risico’s met een omschrijving van die risico’s en van de middelen en mogelijkheden waarover het bestuur beschikt of kan beschikken om die risico’s te dekken;
- een verwijzing naar de plaats waar de documentatie beschikbaar is;
- een toelichting bij de balans (schema T5);
- de waarderingsregels;
- de niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen;
- een verklaring van de materiële verschillen tussen de gerealiseerde en de geraamde ontvangsten en uitgaven;
- de toelichting over de kosten, opbrengsten, uitgaven en ontvangsten met een buitengewone invloed op het budgettair resultaat van het boekjaar en het overschot of tekort van het boekjaar;
- een overzicht van de overgedragen (gedeelten van) kredieten voor investeringen en financiering.
In bijlage wordt het beleidsrapport van de rekening weergegeven met opname van alle
verplichte rapporteringsschema’s en bijgevoegde toelichtingen en verklaringen, en waarderingsregels.
De gemeente en haar OCMW vormen samen 1 rapporteringsentiteit en maken een geïntegreerde jaarrekening. Juridisch blijven het echter 2 afzonderlijke entiteiten. Daarom stemmen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn elk over hun deel van de gezamenlijke jaarrekening. De gemeenteraad keurt het deel van de jaarrekening zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed en stelt zo de gezamenlijke jaarrekening van de gemeente en het OCMW definitief vast.
Vanaf het meerjarenplan 2020-2025 maken de gemeente en het OCMW geïntegreerde
beleidsrapporten. De gemeente en het OCMW vormen voor BBC samen 1
rapporteringsentiteit. In deze context heeft het geen zin meer om zoals in BBC2014-2019, nog een gemeentelijke bijdrage aan het OCMW te budgetteren en te tonen in de beleidsrapporten. Beide besturen moeten het eens zijn over de te bereiken doelstellingen en de financiële haalbaarheid van het gezamenlijke beleid. Dit komt tot uiting in het meerjarenplan en de aanpassingen hiervan.
De gemeente moet ervoor zorgen dat het OCMW zijn financiële verplichtingen kan nakomen ( art.274 DLB).
De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn bepalen vanaf het meerjarenplan 2020-2025 in onderlinge consensus het bedrag van de tussenkomst van de gemeente in het OCMW. De regelgeving bevat geen definitie van het begrip 'financiële verplichtingen' en legt evenmin een berekeningswijze op. Als er geen vaste afspraken gemaakt zijn over de wijze waarop het bedrag wordt bepaald, wordt een voorstel gedaan in het ontwerp van de jaarrekening dat het uitvoerend orgaan ter goedkeuring voorlegt aan de raad. De raden beslissen zelf wanneer ze de beslissing nemen om het bedrag van de tussenkomst vast te stellen. Als ze daar geen afzonderlijk besluit over nemen, is die beslissing impliciet vervat in de beslissing over de vaststelling van de jaarrekening waarin de tussenkomst is verwerkt.
Geldtransfers tussen gemeente en OCMW staan op zich niet rechtstreeks in relatie tot de
bovenvermelde gemeentelijke verplichting en behoren tot het thesauriebeheer ( de
bevoegdheid van de financiële directeur) Het is dus mogelijk dat er liquiditeiten
getransfereerd worden van de gemeente naar het OCMW zonder dat er een tussenkomst
wordt geboekt.
Argumentatie
Er wordt voorgesteld de tussenkomst van de gemeente in het OCMW voor de jaarrekening 2020 te benaderen vanuit een budgettair oogpunt: een negatief budgettair resultaat van het eigen dienstjaar van het OCMW wijst op een financieel tekort van dat dienstjaar. Een effectief tekort over alle dienstjaren is aan de orde wanneer er een gecumuleerd budgettair tekort ontstaat. Er wordt voorgesteld geen tussenkomst te boeken aan gezien het gecumuleerd budgettair resultaat van het OCMW positief is.
Juridische grond
De Vlaamse Regering keurde op 30 maart 2018 het besluit over de beleids- en beheerscyclus definitief goed. Dit besluit geeft uitvoering aan de aangepaste regels over de beleids- en beheerscyclus die zijn opgenomen in het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en vertaalt een aantal verbetervoorstellen uit de evaluatie van BBC.
Het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus met de bijbehorende bijlagen met de schema's en de rekeningenstelsels geeft op zijn beurt uitvoering aan het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018.
Financiële gevolgen
Er zijn geen financiële gevolgen.
Stemming
13 stemmen voor
Ria Van Den Heuvel, Koen T'Sijen, Els Augustinus, Dirk Crollet, Kris Swaegers, Philip Verstappen, Wally Liekens, Johan Van Hoof, Bruno Doms, Willy Van Genechten, Marleen Dolfeyn, Joost Derkinderen en Fernando Marques da Silva
5 stemmen tegen
Sven Snyders, Annelies Veron, Erik Philibert, Lode Van den Brande en Greet Van Brussel
BESLUIT
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om geen tussenkomst van de gemeente in het OCMW te boeken aangezien het gecumuleerd budgettair resultaat van het
OCMW positief is.
Artikel 2
De jaarrekening 2020 vast te stellen met volgende kerncijfers:
• Het exploitatiesaldo bedraagt € 1.699.101
• Het investeringssaldo bedraagt € 7.232.673
• Het financieringssaldo bedraagt € -9.194.594
• het budgettair resultaat van het boekjaar bedraagt : € -262.820
Zitting van 28 juni 2021
Patrimonium- Beëindiging pachtovereenkomst Hellestraat - afdeling 1 sectie B nr. 26 - Stemming
Voorgeschiedenis
Het betreft een onroerend goed in de Hellestraat, meer bepaald:
Kadastrale gegevens | Locatie | Bestemming | Oppervlakte |
afdeling 1, sectie B nummer 26 | Schaliehoefwijk | agrarisch | 6.490 m² |
De heer François Maes (rijksregisternummer 56.04.23 459-55) wonende in de Vremdesesteenweg 174 te 2530 Boechout, is pachter van bovenstaande grond geworden naar aanleiding van de overdracht door de heer Louis Van Brempt, wonende in de Hellestraat 43 te 2530 Boechout. Deze laatste had de grond reeds in 1998 ter beschikking gesteld aan dhr. Maes, zonder enige toestemming van het OCMW. Dit is n.a.v. het regelmatigheidsonderzoek in 1999 aan het licht gekomen. De pachtoverdracht werd uiteindelijk geofficialiseerd dd. 11 juni 1999 en aanvaard door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 6 juli 1999.
Feiten en context
Schrijven dd. 6 mei 2021 opgemaakt door meesters Verbist en Talboom in hoedanigheid van raadslieden van de heer François Maes en mevrouw Gerda Duré met het oog op de beëindiging van de pachtovereenkomst. (zie bijlage)
Juridische grond
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
De pachtwet dd. 4 november 1969 en latere wijzigingen, inzonderheid :
§ 4. - Opzegging door de pachter en beëindiging in onderlinge overeenstemming.
Artikel 14 bepaalt dat: "Ongeacht de duur van de pacht en ondanks elke andersluidende overeenkomst, kan de pachter te allen tijde een einde aan de pacht maken ingevolge een opzegging met een opzeggingstermijn van ten minste een jaar.
Partijen kunnen een einde aan de lopende pacht maken op voorwaarde dat hun akkoord wordt vastgesteld bij authentieke akte of bij een verklaring voor de vrederechter afgelegd op diens ondervraging."
§ 10. - Vergoedingen toekomende aan de afgaande pachter.
Artikel 45 bepaalt dat:"1. Afgezien van de vergoedingen die aan de pachter krachtens de voorgaande artikelen kunnen toekomen uit hoofde van gebouwen, aanplantingen en werken, moet de afgaande pachter van de verpachter een vergoeding ontvangen voor het stro, de mest en navette die hij bij zijn vertrek achterlaat voor de bebouwing die hij reeds heeft verricht, alsmede voor de verbeteringen aangebracht aan de gronden, wat hun staat van zuiverheid betreft.
2. De vergoeding voor het stro, het mest, de navette, de bij voorraad gedane bebouwing en de verbetering en is gelijk aan hun waarde bij het einde van de pacht, gelet op de bestemming van het verpachte goed, zonder dat zij het bedrag van de door de pachter gemaakte kosten mag overschrijden.
De vergoeding kan op een vast bedrag worden bepaald voor het produktief maken van onbebouwde of braakliggende gronden of van gronden die in slechte staat van bebouwing waren, mits zij als zodanig in de pacht zijn aangegeven.
Indien de verpachter bewijst dat de pachter bij de ingebruikneming stro, mest, navette of andere verstrekkingen of voordelen kosteloos ontvangen heeft, zal bij het eindigen van de pacht, een rekening worden opgemaakt en de verpachter of de pachter zal de waarde van het verschil tussen de hoeveelheden verschuldigd zijn, berekend op het ogenblik dat de pachter het goed verlaat.
3. De aan de afgaande pachter toekomende vergoeding zal in voorkomend geval bij vergelijking vereffend worden, ten belope van het bedrag van zijn schuld jegens de verpachter, uit hoofde van elk verlies veroorzaakt door gebrek aan zuiverheid of aan onderhoud van het verpachte goed of door elke andere tekortkoming aan zijn verplichtingen.
4. Bij de bepaling van de vergoeding waarop de afgaande pachter recht heeft, wordt rekening gehouden met de voordelen die de verpachter hem heeft toegestaan met het oog op de gebouwen die hij heeft opgetrokken en de werken die hij heeft uitgevoerd.
5. Afstand van de vergoeding bij het verlaten van het gepachte goed kan slechts gebeuren na de opzegging en moet blijken uit een authentieke akte of uit een verklaring voor de vrederechter afgelegd op diens ondervraging.
6. Gedurende de drie eerste maanden van elke pacht kan de ene partij de andere verplichtingen een omstandige plaatsbeschrijving te laten opmaken. In geval van weigering kan de vrederechter, bij een vonnis dat niet vatbaar is voor hoger beroep, een deskundige aanstellen om die op te maken. Bij gebreke van een plaatsbeschrijving wordt de pachter, behoudens tegenbewijs, geacht het goed te hebben ontvangen in de staat waarin het zich bevindt op het ogenblik dat hij het verlaat."
Financiële gevolgen
€ 762,24 als uittredingsvergoeding.
Stemming
Eenparig
BESLUIT
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de beëindiging van de pachtovereenkomst met ingang van 7 mei 2022 en het betalen van een uittredingsvergoeding ten bedrage van € 762,24.
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn geeft de stafmedewerker juridische zaken en patrimonium de opdracht om de raadslieden van de heer François Maes op de hoogte te stellen van deze beslissing en het dossier verder af te handelen.
Zitting van 28 juni 2021
Stopzetting Samenwerkingsovereenkomst het Twinkeltje - OCMW Borsbeek - Stemming
Voorgeschiedenis
In 2012 startte OCMW Borsbeek met bedeling van voedsel aan kansarmen in het Twinkeltje, aan de Jozef Reusenslei 13 in Borsbeek.
In 2014 gingen OCMW Boechout en OCMW Borsbeek een samenwerkingsovereenkomst aan, waardoor rechthebbende cliënten van OCMW Boechout ook de mogelijkheid kregen om voedsel op te halen in Borsbeek.
Feiten en context
Ondanks de vele jaren van goede samenwerking, met inzet van ook Boechoutse vrijwilligers, merken we dat niet alle Boechoutse rechthebbende cliënten hun weg vinden naar Borsbeek, hoewel de noden er zijn. Het afgelopen Corona-jaar heeft de rol van vrijwilligers die ook het vervoersaspect op zich nemen, duidelijk gemaakt.
Daarenboven zal het Twinkeltje op 17 september 2021 naar het Tirolerhof in Borsbeek verhuizen, wat voor de Boechoutse cliënten de fysieke afstand nog vergroot.
Uit bevraging bij rechthebbende cliënten blijkt dat de bereikbaarheid en vooral de toekomstige bereikbaarheid van het Twinkeltje meespeelt in het al dan niet gebruik maken van dit initiatief.
Daarnaast dient in Boechout zich de opportuniteit aan om in samenwerking met De Maanwandelaars zelf een voedselpunt in te richten, op grondgebied en in de dorpskern van Boechout. Dit voedselpunt zal zijn opstart kennen in september 2021.
Argumentatie
In de samenwerkingsovereenkomst staat dat deze opgezegd kan worden door één van beide partijen mits een opzegtermijn van 6 maanden. Na onderling overleg wordt echter geopteerd voor een vroegtijdige stopzetting, namelijk vanaf 17 september 2021.
De reden hiervoor is enerzijds het gegeven dat het Twinkeltje vanaf 17 september actief zal zijn op de nieuwe locatie in het Tirolerhof. Voor cliënten van Boechout zou het verwarrend kunnen zijn (bij het vasthouden aan een opzeg van 6 maanden) wanneer men op korte termijn twee keer naar een andere locatie moet gaan om gebruik te maken van het voedselaanbod. In die zin is het weinig opportuun dat het samenwerkingsverband tussen OCMW Borsbeek en OCMW Boechout in deze nog actief is op het moment van hun verhuis en de periode erna.
Anderzijds streeft het voedselpunt in Boechout ernaar om op te starten vanaf 1 september. Mocht deze richtdatum toch niet gehaald worden, kunnen bezoekers van Boechout nog in het Twinkeltje terecht tot 17 september 2021.
Advies
Gezien de geplande verhuis in Borsbeek én de toekomstige opportuniteit in Boechout, wordt de samenwerkingsovereenkomst in het kader van voedselbedeling aan kansarmen tussen OCMW Boechout en OCMW Borsbeek best in onderling overleg beëindigd op 17 september 2021. Dit zonder verdere (financiële) gevolgen.
Juridische grond
De samenwerkingsovereenkomst tussen enerzijds OCMW Borsbeek en anderzijds OCMW Boechout voor het gebruik van voedselbedeling het Twinkeltje, goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 2 september 2014, waarin werd bepaald dat een opzeg door iedere partij kan gebeuren mits een opzegtermijn van 6 maanden.
Bevoegdheid: Artikel 77 van het decreet lokaal bestuur (de RMW beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het OCMW door de wet of het decreet zijn toevertrouwd).
Financiële gevolgen
De samenwerkingsovereenkomst stelde een maandelijks forfaitair bedrag voorop van 150 euro en per bezoeker van Boechout een bijdrage van 1 euro.
De financiële bijdrage van 1 euro per afname stopt op 17 september 2021. Daarnaast wordt de forfaitaire bijdrage afgerond op het einde van het 3de kwartaal, zijnde eind september 2021.
Stemming
Eenparig
BESLUIT
Artikel 1
De Raad voor Maatschappelijk Welzijn gaat akkoord met de stopzetting van de samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW Borsbeek en OCMW Boechout in het kader van voedselbedeling aan kansarmen, georganiseerd door OCMW Borsbeek in het Twinkeltje, gelegen te Jozef Reusenslei 13, Borsbeek.
Artikel 2
De raad gaat akkoord met een kortere opzegtermijn en een stopzetting van de samenwerking in het kader van het Twinkeltje met ingang van 17 september 2021.
Artikel 3
Het lokaal bestuur Borsbeek en de medewerkers van het Twinkeltje worden van deze beslissing in kennis gesteld.
Zitting van 28 juni 2021
Samenwerkingsovereenkomst Maanwandelaars - voedseldeelpunt en naaiatelier - Stemming
Voorgeschiedenis
De beleidsnota 2019-2025 "Samen maken we het verschil", hoofdstuk 15, betreffende het welzijnsbeleid en gezondheid, met oog voor structurele armoedebestrijding en sociale integratie.
Feiten en context
In 2014 ging OCMW Boechout een samenwerkingsovereenkomst aan met OCMW Borsbeek voor het bedelen van voedsel aan kansarmen in het Twinkeltje in Borsbeek.
Deze samenwerkingsovereenkomst wordt stopgezet op 17 september 2021, omwille van een verhuis van het voedselpunt in Borsbeek en de moeilijke bereikbaarheid voor rechthebbende Boechoutse afnemers. De vraag naar betaalbare, gezonde voeding blijft echter bestaan. Bijgevolg kan deze stopzetting niet losgekoppeld worden van het voorzien in een nieuw aanbod, met waar mogelijk een meer lokale verankering.
Vzw De Maanwandelaars startte in 2021 met een woonhuis in de dorpskern van Boechout. In het achterliggend magazijn krijgt het dagatelier, de Satelliet vorm. De Satelliet wordt ingericht om mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding te geven, vanuit een inclusieve, sociale en duurzame kijk op de samenleving.
Naar aanleiding van besprekingen met o.m. de Maanwandelaars en de dienst welzijn achten alle betrokkenen het opportuun om een voedseldeelpunt en naaiatelier te organiseren in de Satelliet.
De inrichting en organisatie van beide initiatieven werden vervat in een samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW Boechout en de Maanwandelaars (zie bijlage).
Sustainable Development Goals (SDG's)
Het initiatief en aldus ook de voorliggende samenwerkingsovereenkomst kadert binnen volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's):
* SDG 1: geen armoede
* SDG 2: geen honger
* SDG 3: goede gezondheid en welzijn
* SDG 10: ongelijkheid verminderen
* SDG 12: verantwoorde consumptie en productie
Juridische grond
Artikel 77 van het decreet lokaal bestuur (de RMW beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het OCMW door de wet of het decreet zijn toevertrouwd).
Financiële gevolgen
Er zijn financiële gevolgen, zie de samenwerkingsovereenkomst in bijlage; meer bepaald artikel 7: 'Het engagement van het OCMW'.
Stemming
Eenparig
BESLUIT
Enig artikel
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de samenwerkingsovereenkomst met de Maanwandelaars met betrekking tot het voedseldeelpunt en naaiatelier, zoals deze werd toegevoegd in bijlage, integraal goed.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.