Voorgeschiedenis

Op 13 juni 2023 keurde het college van burgemeester en schepenen de locatie voor een nieuwe laadpaal op de begraafplaats goed na positief antwoord op de vraag of de correcte voeding aanwezig was.

Feiten en context

Op 13 februari 2024 krijgen we de boodschap dat de kosten om de correcte voeding tot de laadpaal +/-10.000 euro bedraagt. Dit zal echter nog meer worden want wij leggen op dat ze in de verharding moeten liggen en niet in het plantvak.

Er zijn nog 2 mogelijke alternatieven: De dwarse parkeerplaatsen ter hoogte van huisnummer 82 of de langsparkeerplaatsen over de Aldi. Bij de heraanleg van de  Aldi leggen wij reeds een laadpaal op.

Het betreft een gemeenteweg.

Argumentatie

Omdat er reeds een laadpaal op de parking van de Aldi komt, die van de begraafplaats te verplaatsen naar de dwarse parkeerplaatsen ter hoogte van Hovesesteenwge 82.

Juridische grond

De nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988.

De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1968.

Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.

Het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg.

Het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.

Latere wijzigingen van bovenstaande wetten, decreten en besluiten.

Het besluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.

De omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009.

Delegatiebesluit van de gemeenteraad van 25 februari 2019.

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen.

 

 

Besluit

 

Artikel 1

Het college van burgemeester en schepenen geeft goedkeuring aan de laadpaal van de begraafplaats te verplaatsen naar de dwarse parkeerplaatsen ter hoogte van de Hovesesteenweg 82.

Artikel 2

Voorgaande maatregel wordt ter kennis gebracht door middel van de verkeersborden E9a met gepaste onderborden.

Artikel 3

Uit hoofdstuk 5 art. 17-2-1 van het aanvullend reglement te schrappen:

'Hovesesteenweg:

 2 parkeerplaatsen op de parking van de begraafplaats naast de mindervalideplaats.'

Artikel 4

In hoofdstuk 5 art. 17-2-1 van het aanvullend reglement toe te voegen:

'Hovesesteenweg:

 2 parkeerplaatsen op de dwarse parkeerplaatsen ter hoogte van huisnummer 82 en de mindervalideplaats.'

Artikel 5

Dit aanvullend reglement betreft een gemeenteweg en wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid.